پایگاه خبری تحلیلی صدای فردا 13 مهر 1398 ساعت 13:07 http://www.sedayefarda.ir/fa/doc/news/13520/بررسی-تغییرات-الگوی-مصرف-مواد-غذایی-خوزستان -------------------------------------------------- رئیس مرکز بهداشت خوزستان عنوان : بررسی تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی در خوزستان -------------------------------------------------- اجرای فاز دوم طرح ملی "بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه‌ای خانوار و فرد" در سطح دانشگاه علوم پزشکی اهواز با روشی همسان با کل کشور در حال اجرا است. متن : صدای فردا- دکتر مهدی حسینی زاده اظهار کرد: مرحله دوم طرح ملی "بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار و فرد" از مردادماه سال جاری در اهواز و شهرستاهای اندیمشک، ایذه، اندیکا، باغملک، رامشیر و مسجدسلیمان در حال اجرا است. وی به اهداف این طرح اشاره کرد و افزود: این طرح با اهداف شناسایی جمعیت های در معرض ناامنی غذایی، شناسایی عوامل خطر تغذیه ای مرتبط با بیماری های غیرواگیر، بررسی تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی و در نهایت استفاده از اطلاعات این بررسی به منظور برنامه ریزی های کلان و بهبود وضعیت تغذیه ای در خانوارهای ایرانی، در کشور و از جمله دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حال اجرا است. حسینی زاده خبر داد: فاز نخست این طرح در زمستان 97 برای 23 خوشه اجرا شد و فاز دوم در تابستان و پاییز 98 در 22 خوشه شامل 88 خانوار در سطح دانشگاه علوم پزشکی اهواز با روشی همسان با کل کشور در حال اجرا است. رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در مراجعه دو کارشناس تغذیه به عنوان پرسشگر طرح طی دو روز غیر متوالی به درب منازل خانوارهایی که به صورت تصادفی توسط مرکز آمار ایران انتخاب شده اند، داده های الگوی مصرف مواد غذایی خانوار جمع آوری می شود و طی این دو روز علاوه بر فهرست برداری از 12 خانوار، چهار خانوار را تن سنجی می کنند و ضمن توقف یک تا دو ساعته نزد هر خانوار، پرسشنامه هایی شامل سوالاتی درباره غذاهای مصرفی و توزین اقلام غذایی مصرفی را تکمیل می کنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهم تعیین الگوی مصرف مواد غذایی خاطرنشان کرد: الگوی مصرف غذایی، راهنمای مفیدی برای آموزش افراد، ارتقای سواد مصرف غذایی و سیاست گذاری های تغذیه ای است و به محققان کمک می کند تا الگوهای موجود و ارتباط آنها با عوامل خطر بیماری ها را بهتر شناسایی کنند و همچنین راهنمای مفیدی برای تدوین توصیه های عملی تغذیه ای به مردم است. رئیس مرکز بهداشت خوزستان یادآور شد: اجرای این طرح با کمک و همیاری استانداری خوزستان، فرمانداری ها و فرماندهی نیروی انتظامی خوزستان با دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام می شود و با توجه به ماهیت این مطالعه، از شهروندان درخواست می شود با تیم های پرسشگری مرکز بهداشت استان همکاری لازم را داشته باشند./منبع ایسنا