جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شورای بین‌المللی معادن و فلزات (ICMM)

شورای بین‌المللی معادن و فلزات (ICMM)- صدای فردا

شورای بین‌المللی معادن و فلزات یا ICMM یک بدنه صنعتی منحصر به فرد است. این شورا یک گروه لابی یا انجمن تجاری نیست، بلکه یک سازمان رهبری جهانی برای توسعه پایدار است. ICMM موفقیت خود را بر اساس سهم خود در ایجاد جهانی ایمن، عادلانه و پایدار از طریق فلزات و مواد معدنی تولید مسئولانه قضاوت می‌کند.

گذار به اقتصاد خالص صفر (که یک مفهوم حیاتی در بحث‌های جهانی مرتبط با تغییرات آب‌وهوا محسوب می‌شود و یک هدف محوری برای متعادل ساختن گازهای گلخانه‌ای تولید‌شده با مقدار حذف شده از جو است)، مستلزم صرفِ موادِ خامِ زیادی خواهد بود. این اعتقاد اساسی این شورا این است که وقتی مواد معدنی و فلزات مسئولانه استخراج و تولید شوند، می‌توانند تحول‌آفرین باشند و پیشرفت اجتماعی و توسعه پایدار را در جوامع محلی و در سراسر کشورها ممکن سازند. مالیات، مشاغل، مهارت‌ها، زیرساخت‌ها و خدمات اجتماعی تنها برخی از راه‌هایی هستند که کشورهای میزبان مزایای استخراج معدن را تجربه کرده‌اند. ICMM خود را متعهد می‌داند که این موارد را به حداکثر برساند، در حالی که هرگونه آسیب احتمالی به مردم یا سیاره را به حداقل برساند.

با این حال، از حقایق ناراحت‌کننده نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. علی‌رغم مزایای موجود در معادن، صنعت معادن و فلزات به مردم و سیاره زمین آسیب وارد کرده است. تلاش این شورا بر این است که برای به حداقل رساندن این آسیب، با ارائه  اصول معدنکاری سهمی در بهبود این وضعیت داشته‌باشد. این اصول ماهیت معنای عضویت در ICMM است.

هر یک از ۲۷ عضو این شورا، که مجموعا یک‌سوم صنعت جهانی را تشکیل می‌دهند، متعهد به اجرای اصول معدن به عنوان شرط عضویت هستند. این اصول ثابت نیستند. ICMM بیان می‌کنند که همیشه خودشان را به چالش می‌کشند تا در تعیین بالاترین استانداردها برای استخراج مسئولانه و تحویل بیشتر پیش بروند.

همچنین این شورا بیان می‌کند که با انجمن‌ها و سایر ذی‌نفعان برای افزایش سهم معدن و فلزات در توسعه پایدار همکاری کند و این نشان از روحیه تعامل باز ICMM است و از مبانی‌ای است که بر اساس آن پایه گذاری شده‌است و امروز به حمایت از تنوع نظرات ادامه می‌دهند. 

راهبردها

استراتژی و برنامه عملیاتی شورای بین المللی معادن و فلزات  ۲۰۲۲-۲۰۲۴ (SAP ۲۲-۲۴) با فعال کردن اقدام جمعی بلندپروازانه که منجر به بهبود عملکرد در مقیاس در موضوعات کلیدی زیست محیطی، اجتماعی و حکمرانی (ESG) منجر می‌شود.

اولویت‌های این شورا راهبردی را تعیین شده‌اند که کشورها را در مسیر دستیابی به پیشرفت‌هایی برای صنعت معدن و فلزات در زمینه‌های حیاتی انعطاف‌پذیری آب و هوا و محیطی، عملکرد اجتماعی، حکمرانی و شفافیت و نوآوری برای پایداری قرار می‌دهد.

پروژه‌ها و حوزه‌های کاری ICMM

اهداف

انجام تعهد صفر خالص اعلام شده در سال ۲۰۲۱؛ بهبود بیشتر مدیریت آب در سطح سایت؛ و به حداکثر رساندن سهم صنعت در آینده مثبت طبیعت.

اولویت‌های پروژه

  • تغییر اقلیم یک تهدید واقعی و غیرقابل انکار است که بر رفاه انسان و سلامت محیط‌زیست در هر کشور و در هر قاره تاثیر می‌گذارد. صنعت معدن و فلزات به‌عنوان مباشر مواد معدنی و فلزاتی که برای کربن‌زدایی و توسعه پایدار حیاتی هستند، مسئولیت دارد که وضعیت این عوامل را رهبری کند و تاثیر عملیات‌های مربوط به آن‌ها بر محیط‌زیست را به حداقل برساند. کار این شورا در سال‌های آینده بر توسعه مسیرهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت به‌سوی هدف خالص صفر متمرکز خواهد بود. این امر شامل توسعه راهنمای تنظیم هدف و گزارش‌دهی محدوده ۳ و پیشبرد ابتکار نوآوری آن‌ها برای وسایل نقلیه تمیزتر و ایمن (ICSV) به‌سمت امکان پذیر ساختن عملیات معدن برای استفاده از وسایل نقلیه استخراج سطحی بدون گازهای گلخانه‌ای در اسرع وقت است.
  • آب یک منبع مشترک گران‌بها، با ارزش زیست‌محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بالا است. کار این شورای بین‌المللی بر حمایت از اجرای کامل دستورالعمل‌های گزارش‌دهی آب، توسط اعضای ICMM و به‌طور گسترده‌تر توسط صنعت معدن متمرکز خواهد بود. آن‌ها همچنین به دنبال توسعه راه‌حل‌های مقیاس‌پذیر هستند که امکان مدیریت پایدار آب را در سطح حوضه فراهم می‌کند.
  • طبیعت تمرکز فزاینده‌ای از صنایع و دیگران مطالبه‌ می‌کند و در حال حاضر نگرانی برای ششمین انقراض دسته جمعی بسیار زیاد است. ICMM بر ارائه تعهدات فعلی، توسعه معیارها، استانداردها و شیوه‌ها برای به حداکثر رساندن مشارکت اعضا و سایرین در راستای یک دستور کار مثبت برای طبیعت متمرکز خواهد بود. آن‌ها در این رابطه با گروه ویژه افشای مالی مرتبط با طبیعت (TNFD) و همچنین با سایر گروه‌های حفاظت از طبیعت و مدیریت برای مقیاس‌بندی بهترین شیوه‌ها در مورد راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت، همکاری نزدیکی خواهند داشت.

عملکرد اجتماعی

اهداف

ایفای نقش پیش‌رو در ایجاد محیط‌های کاری و جوامع متنوع، عادلانه و فراگیر؛ تقویت بیشتر رویکردها برای حمایت و تقویت حقوق بشر، به ویژه حقوق و منافع مردمان بومی و حمایت از انعطاف پذیری جوامع برای شکوفایی در جهانی متحول و متاثر از آب و هوا.

اولویت‌های پروژه

  • تاب آوری جامعه هرگز مهم‌تر از امروز نبوده است. اختلالات فعلی و آتی ناشی از تغییرات آب و هوایی و ردپای در حال تغییر معدن، بر توانایی جوامع برای مشارکت در فرصت‌های معدنی و فراتر از آن تاثیر می‌گذارد. ICMM بر روی ابتکار مهارت‌ها بر تثبیت آنچه در سه سال گذشته رخ داده است، برای تعریف دستور کار مهارت‌ها برای ایجاد انعطاف‌پذیری در بخش معدن و جوامع میزبان برای دهه آینده و فراتر از آن تمرکز خواهد کرد. آن‌ها همچنین از گسترش چارچوب گزارش‌دهی اجتماعی و اقتصادی حمایت خواهند کرد، که این گزارش‌دهی اعضا را متعهد می‌سازد تا بر اساس مجموعه‌ای از شاخص‌ها گزارش دهند که به طور موثر سهم معدن در توسعه اجتماعی و اقتصادی را ارزیابی کنند.
  • مردمان بومی و حقوق بشر باید بالاترین سطوح تمرکز را برای هر صنعتی به خود اختصاص دهند، به‌ویژه صنعتی که تاثیر و گستردگی صنعت معدن را دارد. کار ICMM بر اساس تعهدات طولانی‌مدت برای تضمین احترام به حقوق بشر و ارتقای آن، با تمرکز ویژه بر حقوق و منافع مردم بومی است. آن‌ها خاطر نشان می‌کنند که جنبه‌های کلیدی راهنمایی خود برای جوامع بین‌المللی را بررسی می‌کنند و فرصت‌هایی را برای مشارکت معنادار در سایر زمینه‌ها مانند مدافعان حقوق بشر فراهم می‌سازند.
  • تنوع، برابری و شمول (DEI) همچنان یک چالش پایدار برای بخش و جامعه ما به‌طور کلی است، همان‌طور که یافته‌های نگران‌کننده در مورد فرهنگ و شیوه‌های کار در بخش معدن و فلزات نشان می‌دهد، در ICMM بر شناسایی موانع سیستماتیک برای ایجاد فرهنگ‌های واقعا فراگیر در صنعت و ایجاد موقعیت رهبری در DEI با اعضا و ذی‌نفعان خارجی متمرکز خواهند بود.

حاکمیت و شفافیت

اهداف 

رهبری همگرایی استانداردهای ESG؛ حمایت از حداکثر کردن مزایای استخراج معدن برای کشورهای میزبان از طریق افشا و شفافیت؛ تقویت شیوه‌های بسته شدن مسئولانه و پایدار معدن و اجرای استاندارد جهانی صنعت در مدیریت باطله در سراسر صنعت.

اولویت‌های پروژه

  • معیارها و استانداردها برای مشتریان و سرمایه‌گذاران اهمیت فزاینده‌ای دارند، زیرا آن‌ها به دنبال اطمینان از منشا مواد معدنی و فلزات هستند؛ اما تکثیر استانداردها و معیارها این اهداف را تضعیف می‌کند (و در برخی موارد در تضاد با آن‌ها است)، بنابراین ICMM در این زمینه بر روی دستیابی به همسویی بر روی تعداد کمتری از معیارها و استانداردها در تمام جنبه‌های استخراج مواد متمرکز است. آن‌ها به‌طور فعال با سایر صاحبان استاندارد و کاربران این اطلاعات در ارتباط خواهند بود تا «رقابتی برای رسیدن به اوج» تعداد کمی از بالاترین استانداردها و معیارهای کیفیت را ارائه دهند.
  • حکمرانی منابع معدنی کلیدی برای مشارکت معدن در توسعه پایدار با حصول اطمینان از اینکه شهروندان حداکثر بهره را از توسعه این منابع طبیعی می‌برند، است. طی سه سال آینده، آن‌ها مشارکت و تعامل خود را با ابتکار شفافیت صنعت استخراج (EITI) و دیگر شرکای کلیدی از جمله ابتکار حاکمیت منابع طبیعی (NRGI) و مجمع بین‌دولتی (IGF) برای یافتن فرصت‌هایی برای بهبود هنجارهای بین‌المللی افزایش خواهند داد؛  همچنین یک خانه سازمانی برای CRIRISCO برای پیشبرد استانداردهای گزارش تخمین ذخایر معدنی و پیشرفت اکتشاف فراهم خواهند کرد.
  • پسماند‌های معدن یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت پیش روی شرکت‌های معدنی، جوامع و دولت‌ها در سراسر جهان است: نیاز به تدارکات مالی قابل توجه برای مدیریت و رسیدگی به خطرات ایمنی، زیست‌محیطی و اجتماعی مرتبط. کار ICMM در این زمینه بر پایلوت‌های موفق پسماند‌های معادن است که توسط اعضای این شورا حمایت می‌شوند تا نشان دهند که پسماند‌های معادن می‌تواند به گونه‌ای انجام شود که مزایای اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی را حتی پس از پایان عمر معدن ارتقا دهد. آن‌ها همچنین برای تقویت رویکردهای صنعتی به شیوه‌های پسماند‌های معادن، از جمله در تاسیسات  واگذار شده، فعالیت می‌کنند.

نوآوری برای پایداری

اهداف

تسریع نوآوری در پسماند‌های معادن برای کاهش ضایعات؛ حمایت از توسعه اقتصاد چرخشی و پیگیری یک تغییر گام در حذف تلفات به سمت هدف آسیب صفر است.

اولویت‌های پروژه

  • سلامت و ایمنی تمرکز اصلی برای صنعت معدن و فلزات است، اما هنوز از هدف خود برای آسیب صفر فاصله داریم. هدف ICMM در این زمینه دستیابی به پیشرفت چشمگیر در زمینه از بین بردن آسیب است. کاوش در علل ریشه‌ای اینکه چرا آسیب‌ها همچنان رخ می‌دهند و کاوش راه‌های جدید و ناشناخته برای به صفر رساندن آن. آن‌ها همچنین از گذشته تا کنون به کار خود در زمینه کاهش انتشار ذرات دیزل از وسایل نقلیه معدنی به‌عنوان بخشی از طرح نوآوری خود برای وسایل نقلیه ایمن‌تر (ICSV) ادامه داده‌اند.
  • پس از فاجعه سد برومادینیو در سال ۲۰۱۹، پسماند‌های‌ها همچنان یک تمرکز کلیدی برای صنعت و سهامداران ICMM هستند. شورای بین‌المللی معادن و فلزات بر دو حوزه اصلی متمرکز است. اولین مورد حمایت از اعضای خود برای دستیابی به سریع‌ترین و گسترده‌ترین پذیرش و اجرای استاندارد جهانی صنعت در مدیریت پسماند‌های‌ها از جمله مشارکت در توسعه موسسه مدیریت پسماند‌های جهانی (GTMI) است. دومین مورد، کاوش در فناوری‌های پیشرفت، از طریق نقشه راه کاهش پسماند‌های‌ها، برای کمک به کاهش قابل توجه تولید باطله از طریق نوآوری‌ها در سراسر چرخه معدن است.
  • اقتصاد چرخشی یک الزام جهانی برای یک اقتصاد واقعا پایدار است و بخش معدن و فلزات نقش مهمی را در آن ایفا می‌کند. قسمتی از کار ICMM بر تعیین دستور کار معادن و فلزات در اقتصاد چرخشی متمرکز است. با توجه به پتانسیل چرخشی ذاتی که فرآیند استخراج می‌تواند داشته باشد، مشارکت‌هایی را که این ضورا می‌تواند داشته باشد، در دست بررسی قرار می‌گیرد و به دنبال درک و تلاش در جهت حل مسائلی هستند که چرا ما هنوز به مدل‌های تولید و مصرف چرخشی دست نیافته‌ایم.

مهم‌ترین ارزش‌هایی که ICMM به آن‌ها توجه می‌کند

این شورا پنج ارزش مهم را مد نظر قرار می‌دهد که خود سازمان  و نحوه تعامل آن‌ها با دیگران را هدایت می‌کند.

  • توجه به ایمنی، سلامت و رفاه کارگران، پیمانکاران، جوامع و مصرف‌کنندگان.
  • احترام به مردم، محیط‌زیست و ارزش‌های جوامع میزبان.
  • صداقت در برخورد با کارکنان، جوامع، دولت‌ها و دیگران.
  • مسئولیت‌پذیری؛ آن‌ها مدعی این امر هستند که آنچه می‌گویند، انجام خواهند داد و به تعهدات خود پایبند هستند.
  • همکاری به‌عنوان وسیله‌ای ارجح برای کار با دیگران به‌شیوه‌ای باز، شفاف و فراگیر.

منبع: ماهنامه گفتگوی اجتماعی

منتشر شده در ماهنامه گفتگوی اجتماعی شماره 9

اشتراک گذاری مطلب: